Dolgozunk
 
A Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. elkötelezett
a kultúrált italfogyasztás mellett.
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven
aluliak számára nem ajánljuk!
Pincészet
Pincészet
 
Pincészet
Pincészet
 
Pincészet
 

A pincészet bemutatása

Sopron, a szőlőtőkék végeláthatatlan sora, a közeli Fertő tó semmi mással össze nem hasonlítható mikroklímája, mind-mind olyan ihletést adott a kelta időktől kezdve a Soproni borvidéken és a környéken élőknek, hogy a szőlőművelés évezredes hagyománya napjainkig nyúló és ma is virágzó hagyományként szállott apáról fiúra.


A vidék jellegzetes szőlőfajtái, melyek meghatározzák a Soproni borvidék jellemző borainak ízvilágát és hagyományait, újabbakkal egészültek ki az utóbbi századokban. A filoxéra, majd a háborúk pusztításai után az itt élők új erővel és lendülettel kezdtek hozzá a szőlők megműveléséhez, az ősök praktikái és ismeretei bővültek a mai kor technikái és tudományos ismereteivel.


A szülői hagyományokat, az ősi poncichterek alázatos és áldásos munkájának szellemiségét követő fiatalember, Taschner Kurt elindult azon a rögös, de csodálatos úton, melynek gyümölcse a vidék egyik meghatározó borászatának létrejötte és folyamatos gyarapodása.


A nagyszülők borkimérésétől a Schneebergre csodálatos panorámával tekintő borházig hosszú út vezetett.

Kezdetben az édesapa mellett csak palackozással foglalkozó ifjúként, majd a szőlész-borász szakma fortélyait elsajátítva folyamatosan bővítette ismereteit, mígnem mára egy 30 hektáros szőlőbirtok gazdájaként éli mindennapjait: édesapjával közösen dolgozik a szőlőben, irányítja a vele együtt dolgozó szakembereket és aktívan részt vállal a közösségi bormarketing és a borturizmus szervezésében.


A Pihenőkereszt néven ismert, a város fölé magasodó domboldalon helyezkedik el a Taschner Borház, mely magában foglalja a pincét, a palackozót és a vinotékát, ahol borkóstolók keretében minden érdeklődő számára adott a lehetőség a pincészet saját borainak és pezsgőinek kóstolására.


A Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. ma 30 hektáron gazdálkodik, ahol kékfrankos, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot noir, Irsai Olivér, korai piros veltelini és zenit fajtákat termeszt.

A család - mely a borházzal szoros összefonódásban, annak felső szintjén éli mindennapjait – hosszú távú terveiben egy panzió kialakítása szerepel.

A hagyományok, a szellemiség és a tudás tisztelete azok az erők, melyek mentén él és gyarapodik a Borház.