Dolgozunk
 
A Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. elkötelezett
a kultúrált italfogyasztás mellett.
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven
aluliak számára nem ajánljuk!
Eredmények
 

Eredményeink


(feltöltés alatt, de már elkezdtük!) 

Ez elmúlt években a bor rendkívül divatos lett. Számtalan hazai- és nemzetközi borversenyt rendeznek. Egy borverseny értékét több tényező befolyásolja:
- ki a rendező,
- kik bírálják a borokat,
- milyen publicitást kapnak az eredmények,
- milyen széles bortípus körre terjed ki a verseny.

A rendezők és a borbírálók adják meg a borverseny szakmai hitelességét.

A sajtó, az internet, a facebook adhatja meg, hogy ez elért versenyeredmények széles körben ismerté váljanak. A nevezők ezen keresztül profitálhatnak, mert a borász illetve a bor ismertsége növekszik, jó esetben az értékesítés is emelkedik. Számomra azonban mégis a fajta borversenyek a legizgalmasabbak, hiszen egy-egy bortipusból pl. rosé, illatos fehér, pezsgő, nagy a mintaszám, élesebb a küzdelem. Mégis másként csillog az aranyérem, ha tudom: akár több száz azonos bortípus között sikerült érmet szereznem. 

A borokat persze más módon is meg lehet méretni. Itt első sorban a szakmai illetve borral mélyebben foglalkozó újságok, magazinok, havilapok jönnek szóba. Magyarországon jelenleg talán három lap emelkedik ki a mezőnyből: Bor és Piac, Borigo illetve a VinCe lapok. 

Ezekben többnyire tematikus borkóstolók szoktak megjelenni, az eredmények pedig azonnal eljutnak az olvasókhoz. Meg kell említeni még az internetes magazinokat és különböző bloggerek tollából eredő kóstolási eredményeket is. 

Az elmúlt években mi is neveztünk több alkalommal ezeken a megmérettetéseken. A jelenleg is forgalomban lévő boraim az alábbi eredményeket érték el:
  • XIX. Országos Cserszegi fűszeres és III. Országos Irsai Olivér borverseny - Irsai Olivér 2013 - különdíj, "a verseny legjobb bora"
  • XV. Országos Rosé Borverseny - Kékfrankos rosé 2013 - aranyérem
  • Nemzeti Borkiválóságok Könyve - Zenit 2013 - négycsillagos bor
  • VinCe magazin: Chardonnay pezsgő 2008 , brut nature, non dosage, degorzsálatlan, "a legjobb magyar pezsgő"
  • Bor és Piac magazin - Média Bora Borverseny Zweigelt Gauer 2009 - aranyérem